Viisi syytä miksi Akseli Gallen-Kallelan pitäisi olla seuraava taiteilijasupertähtemme!

Helene Schjerfbeck on pitkään kannattanut maamme mainetta ja kunniaa kansainvälisillä taidemarkkinoilla. Kysyntä on kasvanut vielä entisestään sen jälkeen kun hieno Schjerfbeck-näyttely kiersi maailmaa. Myös Gallen-Kallela sai merkittävän yksityisnäyttelyn Pariisin D’Orsay museoon taannoin.

Kuten kaikki tiedämme, hienot näyttelyt tekevät taiteilijaa tunnetuksi, mutta ne eivät tee taiteilijasta myyntimenestystä. Edustavia teoksia pitäisi myös olla saatavilla jälleenmyyntimarkkinoilla – ja sillä tarkoitan merkittäviä teoksia taiteilijan tuotannosta. On tietysti hyvin monesta pienestä asiasta kiinni koska jokin teos päätyy realisoitavaksi. Akseli Gallen-Kallelan kohdalla on kulunut hyvin pitkä aika siitä kun edellinen merkkiteos on ollut kaupan.

 

Tässä viisi syytä miksi Akseli Gallen-Kallelan tulisi menestyä:

  1. Akseli Gallen-Kallelan nimi on suurimmalle osalle suomalaisista tuttu jo kouluajoista lähtien. Hänen maalamansa realistiset kansankuvaukset, Kalevala- ja Karjala-aiheiset teoksensa ovat monille tuttuja.
  2. Akseli Gallen-Kallela on ollut hyvin muuntautumiskykyinen ja monipuolinen taiteilijana. Hän on öljyvärimaalausten lisäksi maalannut freskoja, tehnyt kokeita grafiikan saralla sekä suunnitellut tekstiilejä ja huonekaluja.
  3. Akseli Gallen-Kallela suunnitteli itsenäisen Suomen armeijan asepukuja ja kunniamerkkejä. Hän oli näin ollen mukana luomassa kansallisia tunnusmerkkejämme.
  4. Kansallissankarimme Akseli Gallen-Kallela oli hyvin kansainvälisesti suuntautunut ja teki pitkiä ulkomaanmatkoja mm. Parisiin, Berliiniin, Unkariin, Italiaan, Itä-Afrikkaan ja Pohjois-Amerikkaan. Siksi hän on tunnettu ja hänen teoksiaan löytyy myös kokoelmista maamme rajojen ulkopuolelta.
  5. Akseli Gallen-Kallelan yksi versio Keitele-nimisestä maalauksesta on esillä Lontoon National Galleryssä. Siellä maalaus on herättänyt ansaittua ihailua, myös keräilijöiden keskuudessa. Tästä syystä Akseli Gallen-Kallelan teokset ovat tällä hetkellä taidekokoelmia konsultoivien suosituslistoilla.

Nähtäväksi jää löytyykö markkinoille lähivuosina jotain taiteilijan huipputeoksia myytäväksi – koska se on nyt esteenä uuden suomalaisen taiteen supertähden syntymiselle!

Asiakas ja Gallen.jpg

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s